İSTANBUL / ATAŞEHİR - Ataşehir Rotary Anadolu Lisesi

Ataşehir Rotary Anadolu Lisesi

.
Adres
Barboros Mah. Fesleğen Sk. No14 Ataşehir Rotary Anadolu Lisesi ATAŞEHİR / İSTANBUL
Vizyon
Bireysel farklılıkları dikkate alarak vereceği eğitim ile geleceğin donanımlı bireylerini yetiştirmek.
Misyon
Biz Ataşehir Rotary Anadolu Lisesi olarak Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, çağdaş, demokrat, aydın, yaratıcı ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek için varız.
Başarılar
2015-2016 eğitim öğretim yılında yakan top kız Anadolu yakası birinciliği, Ataşehir halk oyunları ilçe birinciliği, 2016-2017 yakantop Anadolu yakası birinciliği 2017-2018 halk oyunları ilçe birinciliği ve birçok spor ve halk oyunlarında birinciliği vardır.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Merkezi Sistem Kalorifer(Doğalgaz)
İNGİLİZCE-FRANSIZCA
Ulaşım
Okulumuza Kadıköy´den 13 numaralı İETT otobüsü, Esatpaşa ve Ferhatpaşa´dan 10A numaralı İETT otobüsü ve Üsküdar´dan Üsküdar-Ataşehir minibüsleri ile ulaşılabilir.
servis var
Yerleşim Yeri
Okulumuz Ataşehir Mimar Sinan Camisi´nin karşısında bulunmaktadır. Ataşehir Bilfen Kolejinin yanındadır.
İlçe merkezine 2,5 Km İl merkezine 12 Km
9. sınıflar için 280
45 ön lisan 33 lisans
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun futbol, futsal, voleybol, basketbol ve masa tenisi takımları ile yarışmalara katılarak derece almaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006 bilimsel etkinlikleri, 2023 Softech ve Fenerbahçe Rotary Kulübünün ortaklaşa yürüttüğü "Yeni Nesli Geleceğe Hazırlamak" projesinde Temel Kod Yazma Becerisi, Algoritmaya Giriş, Kotlin, Yazılım Dünyası konularında eğitim.
Proje Çalışmaları
TÜBİTAK 4006 projesine 2014, 2015 ve 2016, 2017, 2018, 2022 yıllarında katıldık. TÜBİTAK liseler arası yarışmada Asya birincisi olmuştur. Türkiye mansiyon ödülü almıştır. Eğitimde iyi örnekler projesine katıldık.
Kosava Gilen Xahvit Ahmeti Fen Lisesi ile kardeş okuluz.